Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отлагат Евро 2020 за 2021-ва

17 март 2020 16:55, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 3 месеца, брой четения: 219
Отлагат Евро 2020 за 2021-ва

УЕФА официално взе решение да отложи Европейското първенство по футбол с една година. Така вместо да стартира по план на 12 юни тази година, първенството на Стария континент ще се проведе през 2021-а.

То ще стартира на 11 юни 2021 и ще продължи един месец, до 11 юли.

Решението бе взето на днешната видеоконферентна среща между шефовете на УЕФА, представители на всички федерации и Асоциацията на професионалните футболисти.

Преместването на първенството бе напълно очаквано, след като пандемията от коронавирус обърка календара на всички първенства. Те нямаше как да приключат навреме за старта на Европейското, заради което се взе решение за отменянето му.

Така клубните първенства ще могат да завършат изцяло, макар и с месец закъснение, а на места и по-голямо. Разбира се, всичко това при условие, че до края на април футболът успее да се поднови. УЕФА също така ще създаде работни групи, които да работят върху промените в календара така, че да има най-малко проблеми за всички отбори и федерации.

Централата взе решение и за Европейските клубни турнири. На този етап планът е те да се проведат в нормалния си формат с всички оставащи фази.

Финалите им просто ще бъдат отложени с месец. Този в Шампионска лига е предвиден за 27 юни, а този на Лига Европа за 23-и.

Съдбата на Европейското първенство последва и Копа Америка. Южноамериканската надпревара трявбаше да се състои по същото време с тази в Европа, но по нейно подобие бе отложена за 2021 г.

Източник: Бг войс