Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Почина кънтри легендата Кени Роджърс

21 март 2020 10:35, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 2 седмици, брой четения: 165
Почина кънтри легендата Кени Роджърс

Кънтри легендата Кени Роджърс почина на 81 години, съобщи неговото семейство, цитирано от американски медии. Той е умрял в дома си, заобиколен от своите близки. Заради световната пандемия от коронавирус и заради извънредното положение в САЩ семейството му планира траурната церемония да бъде проведена в тесен кръг.

Кени Роджърс американски певец, музикант и киноактьор, един от най-успешните кънтри изпълнители в историята на тази музика. Творчеството му се намира на границата между кънтри и поп музика. Известен е най-вече с бавните си любовни балади.

В средата на 1950-те влиза в състава на различни музикални групи, които зпълняват джаз, рок и ритъм енд блус. Най-успешна от всички тях е кънтри триото „The First Edition“. След разпадането на тази група Кени Роджърс започва самостоятелна кариера. Една от най-популярните му и успешни песни е „Люсил“ (Lucille) (1977), която заема първо място в класациите на 12 страни. За нея той получава и наградата "Грами".

През 1980 г. изпълнява баладата, написана от Лайнъл Ричи — „Лейди“ (Lady), която става най-печелившата и популярна песен в неговата кариера и стои 6 седмици на първо място в класацията Billboard Hot 100. В следващите няколко години творческото сътрудничество между Кени и Лайнъл продължава, от което се раждат още няколко хита.

Работил е с известни продуценти като Дейвид Фостър и Джордж Мартин, пял е дуети с Доли Партън и други известни изпълнители. През 1990-те неговата популярност запада, поради това че идва ново поколение и нов тип кънтри певци като Гарт Брук.

Роджърс преустанови турнетата си през 2017 година, след 60-годишна кариера, през която премина премина през различни стилове – от кънтри до фолк, джаз и поп с хитове като „The Gambler“,“Lucille“ и „Lady“.