Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започва работата по продължението на легендарния анимационен сериал "Ну, погоди!"

23 март 2020 14:52, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 2 седмици, брой четения: 71
"Ну, погоди!"

Руската кино студия "Союзмултфилм" започва работа по продължението на легендарния анимационен сериал "Ну, погоди!", съобщи директорът Юлианна Слашчьова. "Това няма да бъде продължение в класическия смисъл, но идеята като цяло ще бъде запазена", уточни тя.

Според нея новите сюжети ще бъдат изцяло осъвременени, а визуалните образи на главните герои - Вълка и Заека ще бъдат съществено променени, така че да бъдат разбираеми за сегашното поколение. Новата концепция на анимацията включва съвременни пространства и нови второстепенни герои.

Новите серии ще бъдат озвучени от известни руски актьори и знаменитости, добави Слашчьова. Първият сезон на новия сериал включва 52 серии, като към съвременния "Ну, погоди!" вече има заявен интерет от Китай и други азиатски страни.

Същинската работа по проекта ще започне веднага след отпадането на ограничителните мерки в Русия, въведени за борба срещу коронавируса.

Детската рисувана поредица се ражда преди 50 години, а премиерата е през 1969 г. За баща на „Ну, погоди!” се смята талантливият и известен не само в СССР художник, аниматор и режисьор Вячеслав Котьоночкин, който работи над филма 18 години – от 1968 до 1986 г. в известното московско студио „Союзмультфильм”.

Идея за филма дават сценаристите Феликс Камов, Александър Курляндски и Аркадий Хайт. През 1969 г. Курляндски и Хайт съвместно с Вячеслав Котьоночкин създават първия епизод на новия сериал. Този екип създава заедно общо 16 епизода, смятани за класиката на съветския период (1969 – 1986 г.) Епизодите от 17 до 20 (1993 – 2005 г.) са по сценарий на Александър Курляндски и Феликс Камов (18 – 20 еп.), а режисьор на последните два епизода, заснети през 2005 г. - след смъртта на Вячеслав Котьоночкин, е синът му Алексей, който също е популярен в Русия аниматор и художник.

Наскоро Алексей Котьоночкин обяви, че няма никакво отношение към продължението на класиката и няма никаква идея за новата концепция и за героите. "Странно е, човек, който 35 години е в професията и в момента работи върху няколко големи проекта, непрекъснато да бъде питан за филм на баща си с 50-годишна давност," написа Алексей във фейсбук.

Източник: "Лупа бг"