Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Създаден е Медицински съвет към Министерския съвет

24 март 2020 20:44, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 114
.....................................

Със заповед на премиера Бойко Борисов е създаден Медицински съвет към Министерския съвет, съобщиха от правителствения пресцентър, предаде Агенция „Фокус“.

Съветът, ръководен от проф. Д-р Коста Костов, се състои от 16 експерти по основните медицински специалности, които имат отношение към диагностиката и лечението на COVID-19 и неговите органни усложнения.

Целта на новосъздадения орган е да консултира публичните институции и да информира обществеността за пандемията COVID-19. Медицинският съвет ще изпълнява функции, свързани с разработването на поведенчески алгоритми за пациенти с коронавирус.

"Нашата цел е да отправим препоръки за лечението на COVID-19; ще помогнем на Министерския съвет да вземе правилни решения", заяви проф. Костов по време на пресконференция в Министерския съвет. Медицинският съвет ще работи и за повишаване на обществената осведоменост за важни медицински дейности, които водят до намаляване и управление на заболяването. Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков отбеляза, че здравната система в страната разполага с достатъчно болнични легла за инфекциозни заболявания, които могат да бъдат удвоени, ако е необходимо.

По време на брифинга експертите подчертаха, че ще съсредоточат усилията си върху диагностичните алгоритми за идентифициране на най-добрите и най-ефективните практики. А психиатрите и психолозите ще разработят механизъм за самопомощ за пациентите, както и всички специалисти, работещи на преден план.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com