Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

В Сливен е установен случай на коронавирус. Заразеният бил ром, завърнал се от Англия

25 март 2020 17:12, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 6 месеца, брой четения: 1210
В Сливен е установен случай на коронавирус

22 са новите заразени с коронавирус, обяви преди минута шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Така до момента с Covid-19 са заразени общо 242 българи, обясни шефът на ВМА на редовната пресконференция.

Сутринта генералът обяви два нови случая на коронавирус, които трябвало да бъдат доизследвани от вторник. Така общият брой на заразените набъбна до 220.

Председателят на щаба обясни, че за бъде оздравял един пациент, той трябва да даде две отрицателни проби в рамките на 24 часа.

Във връзка със фейсбук статуса на Кирил Домусчиев, че вече е оздравял, ген.-майор Мутафчийски обясни, че знае за първата отрицателна, а днес ще изясни за дали и втората е такава. Ако това така, той може да се смята за изчистен от вируса.

Боледуването на някои пациенти с коронавирус обаче продължава и след изчистването от него, тъй като някои от симптомите продължават – кашлица, наслагват се други инфекции. „Изчистването от вируса не означава съвсем излекуване. Тук говорим за окончателно клинично излекуване.”, подчерта ген.-майор Мутафчийски.

Новата област, в която е установен коронавирус е Сливен.

Заразеният е ром, завърнал се от Англия - съобщава сайтът "Седмица".