Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първи случай на коронавирус в Сливен

25 март 2020 17:58,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 730
Областният управител на област Сливен Чавдар Божурски

Първи случай на коронавирусна инфекция е регистриран в Сливен. Пациентът е мъж, жител на града. Завърнал се е от Англия. Взетите му проби са дали положителен резултат.

Пациентът е откаран до МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ от мобилен спешен екип. В момента е изолиран. Установяват се контактните лица.

Областният управител Чавдар Божурски призова жителите на Сливен и областта да не се поддават на паника. „Това, което може да помогне на всички ни, е да спазваме стриктно хигиена, да извършваме дезинфекция на работното място и вкъщи, да ограничим социалните си контакти. Да се съобразяваме и изпълняваме разпоредените противоепидемични мерки от Министерстерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб. Задължително е да се спазват новите правила за ограничаване на риска, въведени от Областния кризисен щаб и от кметовете на общините. Изисква се от всеки един от нас да прояви лична отговорност и лична дисциплина, за да се справим с неблагоприятната ситуация. Вярвам в това! В областната болница работят професионалисти, спазва се стриктна дезинфекция и се изпълняват всички мероприятия, задължителни за създалата се обстановка“, каза областният управител.