Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 26.03.2020 г.

26 март 2020 11:38, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 9 месеца, брой четения: 312
Полицейски служители на ОДМВР-Сливен извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.03.2020 г. до 06,00 часа на 26.03.2020 г.

 

Сливен: ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за изпълнение на мерките от Националния оперативен щаб във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие служители на ОДМВР-Сливен са извършили 415 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Констатирано е едно нарушение за неспазване на карантина, установено от служители на РУ Сливен. За същото е образувано досъдебно производство по чл.355 от НК под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

Посетени са 6 сигнала за струпване на хора. По 2 от сигналите са съставени актове, 4 сигнала са се оказали недействителни.

Полицейски служители на ОДМВР-Сливен извършват денонощен контрол на 6 контролно-пропускателни пункта в град Сливен и един в Нова Загора, който е изграден на входа на квартал „Шести“.

 

Служители на участък „запад“ при РУ-Сливен са иззели незаконно оръжие. На 25 март след подаден сигнал от служител на РДГ-Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Тойота Хайлукс“. В автомобила са установени трима мъже от град Ямбол и селата Средорек и Боринци. Полицейските служители са иззели три броя гладкоцевни пушки, без номера и без документи за тях. По случая е образувано досъдебно производство.

 

35-годишен мъж е задържан за кражба на 50 кг. фураж в село Желю войвода. На 25 март, около 17,30 часа, 35-годишният И.К. от село Желю войвода е забелязан да изнася 2 чувала с гранулиран фураж от мелницата в селото. Общото тегло на фуража е 50 килограма. И.К. е отведен от служители на участък „Петолъчка“ в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при проверка на лек автомобил. В 22,45 часа на 25 март в град Нова Загора е спрян лек автомобил „Мерцедес“. 40-годишният А.А., пътник в автомобила, е предал 5 пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, за което А.А. заявява, че е метамфетамин. Назначена е физико-химическа експертиза. А.А. е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач, употребил наркотици, е хванат от полицейски служители при проверка в град Нова Загора. На 25 март, на ул. „Освобождение“, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишния Й.Й. от град Нова Загара. При проверката се установява, че поставените регистрационни номера са издадени за друго МПС. Пробата за употреба на наркотици на водача е показала положителен резултат за метамфетамин. Й.Й. е задържан за 24 часа. По случая в РУ-Нова Загора е образувано бързо производство.