Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител присъства на тържествата посветени на Читалище „Зора" и 155-годишнината на Библиотека „Зора”

02 ноември 2010 11:10,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1114
снимка

На 01.11.2010 г. от 17.30 ч., в фоайето на Драматичен театър „Стефан Киров”, беше открита изложба посветена на 150-годишнината на Читалище „Зора" и 155-годишнината на Библиотека „Зора”, под наслов „Архивни документи из 150–годишната история на читалището”. Изложбата представя изключително интересни издания, ценни книги и архивни документи, свързани с историята и дейността на най-старото книжовно светилище в Сливен – библиотека „Зора”. Изложбата е организирана със съдействието на Държавен архив Сливен, Регионален исторически музей – Сливен и Музей на текстилната индустрия. Изложбата бе открита от председателят на Читалище „Зора” г-н Минко Стефанов.

На събитието присъстваха Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, областният управител г-н Марин Кавръков, директорът на Регионален исторически музей г-н Георги Кюпчуков, г-жа Дора Ескидарова – началник на отдел „Култура и вероизповедания” в община Сливен, много гости и колеги от сливенските библиотеки и читалища.

По случай юбилея на читалището, г-н Минко Стефанов и г-жа Галина Георгиева секретар на читалището връчиха благодетелни грамоти на читалищни дейци за дългогодишна им дейност в полза на читалището.

След изложбата, присъстващите се насладиха на концерт – спектакъла под наслов: „От кога се е „Зора” зазорила: Сливен по – мъдър е с дух защитен…” представен на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров”.

Областният управител г-н Марин Кавръков поднесе кошница с цветя и поздравителен адрес, с който поздрави работещите в читалището и библиотеката. „Днес ние се прекланяме пред знайни и незнайни деятели, влагали душа, сърце и пламък, вграждали завинаги от себе си в извечния храм на читалището” се казва в поздравителния адрес на областният управител г-н Марин Кавръков.

Снимки

снимкаснимка