Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с инициативен комитет от с. Нейково, общ. Котел

03 ноември 2010 13:25,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1121
снимка

На 02.11.2010 г. от 11,30 ч., в областна администрация, областният управител г-н Марин Кавръков се срещна с инициативен комитет от с. Нейково, общ. Котел.

За запознаване с проблемите на с. Нейково, и за молба за съдействие на срещата в областна администрация дойдоха г-н Стефан Радев, г-н Милю Милев, г-жа Мария Димитрова, г-н Христо Боюклиев.

Инициативния комитет сподели с областния управител г-н Марин Кавръков желанието на жителите на с. Нейково, да се отделят от общ. Котел и преминат към община Сливен.

Инициативният комитет е организирал и провел общоселско събрание за отделянето на с. Нейково от община Котел и преминаването му към община Сливен. Под искането за промяна са се подписали 95 % от жителите на селото.

През последните години община Котел страда от липсата на финансови средства. Това ограничава възможностите за извършване на елементарни дейности по поддръжка и изграждане на инфраструктурата на селото. Пътят между с. Нейково и с. Рахово е в много лошо състояние. Жителите системно страдат от недостиг на вода, тъй като водопроводната мрежа е с интернитови тръби, които се пукат редовно. Улиците в селото са разбити и не се прави нищо за асфалтирането им. Община Котел проявява незаинтересованост към проблемите на местната общност. Селото се обезлюдява, има много изоставени къщи, които се рушат. Проявява се слаб инвеститорски интерес към имота в селото и дори малкото, които са за купили имоти там, напускат заради лошата инфраструктура. Формирала се е местна групичка, които системно извършват кражби.

Молбата на инициативния комитет към областния управител е за съвет и съдействие относно стартиране на процедурата за отделяне на селото от община Котел.

Областният управител запозна инициативния комитет със законовите изисквания и ги посъветва да съзират общинските съвети в Сливен и Котел.

Едва след становището на общинските съвети, областният управител може да предприеме действия за удовлетворяване желанието на местната общност.

 

Снимки

снимка