Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Лекарската колегия сезира областния управител за нуждата от помещения за карантина

30 март 2020 15:44,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 595

Областният управител Чавдар Божурски отправя апел към собствениците на места за настаняване да окажат подкрепа, според възможностите си, към работещите на първа линия в условията на епидемия от коронавирусни инфекции.

Повод за това е отправена от регионалната колегия на БЛС молба към областния управител за съдействие да бъдат осигурени помещения, където инфектираните от заразата медици и други служители да бъдат изолирани в задължителния 14-дневен период на карантина.

По време на епидемията в засегнатите държави по света се разболяха, боледуват и в момента много лекари. Болни медици има и в нашата страна. „Ние – лекари, сестри и медицински персонал, носим заразата вкъщи – при децата си, съпругата, съпруга, възрастните си родители. Рискът е голям. В същото положение като нас са служителите на реда, фармацевтите, социалните работници. Те също са в непрекъснат контакт с потенциални разпространители на вируса или болни“, заяви д-р Богдан Сотиров, председател на регионалната колегия на БЛС – Сливен. Става дума за служебни лица, които изпълняват професионалните си и хуманни задължения в рискова среда.

„Надявам се, че апелът ми ще срещне разбиране. Необходими са помещения със санитарни възли. От съдействие се нуждаят отговорни и дисциплинирани хора, които спазват необходимите мерки, носят лични предпазни средства. Но не могат да се затворят у дома, защото трябва да се погрижат за нас“, допълни областният управител Божурски.