Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител издаде заповед за пожароопасния сезон

30 март 2020 16:13,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 562

Със своя заповед областният управител Чавдар Божурски определи за пожароопасен сезон периода от 1 април до 31 октомври 2020 година.

Със същата заповед се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи на разстояние, по-малко от 100 м. от границите на горските територии. Изхвърлянето на горими отпадъци трябва да става само на определените за това места – контейнери за смет и сметища. Директорите на държавните горски стопанства към ЮИДП, ДПП „Сините камъни“, кметовете на общини и кметства, собствениците и ползвателите на горски територии трябва да проверят състоянието на противопожарните хидранти, водоеми и противопожарни депа, като предприемат мерки за възстановяването на неизправните. Земеделските кооперации и арендатори, които ползват земи в близост до горски територии, трябва да поддържат в техническа изправност пожарогасителните устройства и в случай на пожар да се включат в гасенето му. Органите на ПБЗН и структурите на ИАГ да осъществяват контрол за изпълнението на противопожарните мерки в горските територии. Кметовете трябва да организират по места денонощна телефонна връзка с РД „ПБЗН“.

В заповедта още се указва при възникването на големи и сложни пожари да бъдат привлечени формированията на МО и да се осигури участието на населението при гасенето.

/Виж заповедта в прикачения файл/.

Файлове