Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отменено е нареждането, но се препоръчва носенето на предпазни маски

31 март 2020 17:00, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 478

Отменено е нареждането на здравния министър гражданите да носят защитни маски, когато се намират в закрити или на открити обществени места, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Отмяната е разписана в Заповед № РД-01-169 от 31 март 2020 г.

Министерството на здравеопазването препоръчва на всички лица да използват защитни маски в закрити и открити обществени места, включително и в обществения транспорт.

Препоръката е свързана с разпространението на COVID-19 у нас, както и с научните данни за случаи на безсимптомно протичане на вирусната инфекция.

Обръщаме внимание, че при безсимптомното протичане на заболяването, посещението на обществени места предполага повишен риск от заразяване, дори и при спазване на изискванията за дистанция между хората. Ето защо носенето на маска от здрави хора способства за предпазване и при контакт със заразени повърхности. От друга страна, в случай на безсимптомно протичане на заболяването, носейки маска болният предпазва околните.

Министерството на здравеопазването напомня, че основният начин за предпазване от COVID-19 е спазването на висока лична хигиена и физическа дистанция.