Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Осигурени са дезинфектанти, предпазно облекло и маски в населените места в община Сливен

01 април 2020 10:05, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 569
---

Намаляват сигналите от граждани за нарушаване на мерките във връзка с неразпространението на коронавирус в община Сливен, стана ясно от редовното заседание на Общинския кризисен щаб. В понеделник и вторник са регистирани обаждания на горещия телефон 044/663 066 за завърнали се от чужбина граждани, други – за струпване на хора в градинки, пред жилищни блокове и местности, като във вторник обажданията са по-малко от тези на 31 март. Също така хората сигнализират и за неспазване на санитарно-хигиенните изисквания и липса на дезинфекция в хранителни магазини и други обекти. Всички сигнали са проверени.

Две досъдебни производства са образувани за нарушаване на наложена карантина през изминалото денонощие. Отнета е една шофьорска книжка и глоба за водач, нарушил забраната за преминаване в участъка от стария фуражен завод до кв.“Дебела кория“. Пътят беше затворен във връзка с позиционирането на контролно-пропускателните пунктове от страна на сливенската полиция.

По-голямата част от кметствата в общината са получили дезинфектант, предпазно облекло и маски. Днес ще бъде доставено и на всички останали.

Кметът Стефан Радев благодари на всички, които проявяват гражданска позиция и са приели сериозно мерките за безопасност. Според него в трудни моменти като този проличава способността за мобилизация и самодисциплина на всеки човек, което помага за по-успешното справяне със ситуацията.