Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Борисов за Гергьовден: Има три варианта за 6 май, ще решим на 30 април

09 април 2020 15:04, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 152
Бойко Борисов

Има три варианта за отбелязване на празника на Българската армия и за това дали ще се състои традиционният военен парад на 6 май, Гергьовден. Причината - намираме се в условията на извънредното положение и пандемия от коронавирус, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов.

Преди да даде брифинг за Великден и мерките на Светия синод, премиерът е обсъдил и действията на кабинета заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Ако са добре нещата – първият вариант, ако са зле – вторият вариант, ако са много зле ще бъде третият. На 30 април пак ще водим с Каракачанов кой от трите варианта да предложим за 6 май“, посочи министър-председателят на брифинг в Министерския съвет.

Той се закани още да затвори пазарите, където мерките не се спазват.

Борисов даде да се разбере, че няма да промени решението си за смяната на ръководството на Българската банка за развитие.

"А дали съм човек на Прокопиев и "Капитал", ако отворите публикациите през последните 15 години, не знам дали ще намерите публикации да са ме похвалили", заяви Борисов. Той продължава да смята, че "не е красиво и не е редно" в тази ситуация да се дадат 75 милиона лева за кредит в тази ситуации.

„Най-малкото звънни и ми се обади – чиста е сделката. За народа това е държавната банка, а да кажа, че не съм знаел, не е сериозно. След като не съм знаел, не се чувствам подведен. Колкото и да е правилна сделката, ако знаех, няма да им да. Основната задача на правителството е да запази пари за заплати и пенсии за жизненоважни системи на държавата. Изпадали сме в ситуация, в която пенсията е ставала 3 долара. И знаем какво е било“, допълни той.

Източник: https://dariknews.bg/novini/bylgariia/borisov-za-gergiovden-ima-tri-varianta-za-6-maj-shte-reshim-na-30-april-2221034
Снимка: пресцентър, Министерски съвет