Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ-Сливен се отзова на призива на Министерството на здравеопазването за кръводаряване

15 април 2020 13:26, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 4 години, брой четения: 939
----

ГЕРБ-Сливен се отзова на призива на Министерството на здравеопазването за кръводаряване, след като стана ясно, че има спад на желаещите да дарят кръв. В кампанията се включиха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, общински съветници, кметове на населени места и членове на ГЕРБ.

Кръводаряването се извършва при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания. На всички дарители се извършва рутинен преглед и не се допуска кръводаряване от хора с клинично проявени респираторни инфекции.

От ежедневно преливане на кръв и кръвни съставки се нуждаят пациентите на клиниките по онкохематология, детска онкохематология, изгаряния, кардиохирургия, акушерство и гинекология, неврохирургия и т.н.

Кръводарител може да бъде всеки здрав човек на възраст между 18 и 65 години. Желаещите да дарят безвъзмездно и доброволно кръв могат да го направят всеки делничен ден от 8.30 до 14.00 часа в Кръвния център към МБАЛ ”Д-р Иван Селимински”, намиращ се в сградата на ДКЦ – 2, бившата Трета поликлиника.

Кметът на Сливен Стефан Радев и неговите заместници Любомир Захариев и Румен Иванов също се включиха в кръводарителската акция.