Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заявления за хранителната банка на Община Сливен ще се приемат само онлайн или на посочените телефони

23 април 2020 14:37, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 451
---

За да се предотврати струпване на хора и за спазване на противоепидемичните мерки Община Сливен няма да приема заявления за хранителната банка на място. Сигналите за нуждаещи се граждани ще се приемат само на електронен адрес: rhristova@sliven.bg или на телефони: 0888 52 38 39, 0887 51 55 63 и 0878 81 30 48. Информация може да се получи и в кметствата на населените места на територията на общината.

Лицата, които желаят да получат хранителен пакет, трябва да са с постоянен или настоящ адрес на територията на общината и да отговарят на поне едно от следните условия:

1. Лица поставени под задължителна карантина с ниски доходи или без близки, които да се грижат за тях.

2. Лица, регистрирани в ТД „Бюро по труда“ Сливен след 13 март 2020 г., без право на обезщетение или загубили трудовата си заетост поради извънредното положение.

3. Лица без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки или лица, които да се грижат за тях.

4. Семейства, които имат доход на член от семейството по-нисък или равен на 150 лева, определен на база гарантирания минимален доход за страната за 2020 г., умножен с коефициент 2,00 / т. е. 2х75 лева/.

5. Бездомни лица.

Подадените документи ще бъдат разглеждани от комисия за достоверността на сигналите. Тя и ще подготвя и списъци на правоимащите лица.

Заявлението може да бъде изтеглено от прикачения файл.

Общинска хранителна банка беше създадена като част от мерките в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация. На телефони 0889 769757 и 0884 526640, в рамките на работния ден, гражданите и фирмите могат да заявяват желанието си да дарят пакети с хранителни продукти от първа необходимост, включващи - 1 бутилка олио и по пакет брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. Могат да бъдат добавяни консерви и други хранителни продукти, но трябва да бъдат пакетирани, трайни и в срок на годност. Мястото, определено за доставяне на хранителните продукти, е зала „Васил Левски“ – всеки делничен ден от 7 до 19 часа.

23.04.2020 г.

Файлове

Заявление [22.2KB]

Microsoft Word Open XML Document