Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител и заместникът му участваха в третата национална кръгла маса на тема "Транспортните проблеми в България”

08 ноември 2010 16:04,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 957

На 5 ноември 2010 г. областният управител г-н Марин Кавръков и заместник областният управител г-н Христо Карабекиров взеха участие в третата национална кръгла маса на тема "Транспортните проблеми в България” в ритуалната зала на Община Габрово.

Събитието се провежда с домакинството на Областния управител на област Габрово Мариян Костадинов и кмета на общината Николай Сираков. Кръглата маса е по инициатива на Агенция за транспортни проучвания и прогнози и „Лирекс БГ” и с организационното съдействие на „Мобилтел” ЕАД, „Сектрон”, „Никеа” ЕООД и Община Белово.

На срещата присъстваха още Стефка Славова – председател на България в борда на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Даниел Берг – директор на ЕБВР в България, Данчо Барбалов – директор на отдела за регионални и общински проекти на ЕБВР в България, както и областни управители и кметове на общини.

На кръглата маса бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между националната работна група и Европейската банка за възстановяване и развитие за изготвянето на интегриран национален план за управление на транспорта в България.

Представени бяха добри европейски практики при разрешаването на транспортните проблеми, както и примери за вече разработени транспортни проекти в Европа. Обсъдени бяха още и възможността за създаване на български транспортен клъстер с цел своeвременно разрешаване на транспортни проблеми.

На форума беше одобрен и крайният вариант на анкетните карти, които ще бъдат разпратени до всички общини в България с цел създаване и събиране на база данни с транспортните проблеми в България, както и данни за състоянието на транспорта днес. Тази база данни ще послужи като основа за по-нататъшни транспортни проекти.