Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стартира първото виртуално-реално състезание по бягане в България

25 април 2020 09:22, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 месец, брой четения: 197
Крос

Стартът на първото виртуално-реално състезание по бягане в условията на извънредно положение в България бе даден тази сутрин в 6.00 часа.

Според правилата на Виртуалния великденски крос всеки бяга сам 5 километра на избрано от него място, записва бягането с приложение за телефон, след което изпраща записа на организаторите от клуб "Зелена стъпка", които правят общо класиране.

Всеки може да тича в удобно за него време между 6 и 22 ч. днес. Нещо повече: записването за състезанието остава отворено през целия ден днес и хората, които биха искали да се включат могат да го направят.

Участието е напълно безплатно, но който желае, би могъл да направи дарение в подкрепа на организации и доброволци на първа линия. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фонда "Обединени срещу COVID-19" и чрез него ще бъдат разпределени към най-нуждаещите се и хората, които им помагат. Клуб "Зелена стъпка" организира това събитие изцяло с доброволен труд и ще преведе всички събрани средства към Фонда.

Всеки може да бяга в жилището си, в двора или навън в населени места или извън тях, при строго спазване на законите и противоепидемичните мерки (включително носене на маска на обществени места и забрана за паркове и градски градини, в случаи че тези мерки са в сила в деня на събитието). Може да се участва от всяка точка на света, като е задължително да се спазват правилата, важащи в съответната държава или населено място. Има отделна категория и за бягащи на тренажор (пътека за бягане). Всеки участник бяга сам или най-много с още един член на домакинството си. Участници, които не спазват правилата, биха могли да бъдат санкционирани от властите, а организаторите могат да ги изключат от класирането, ако преценят, че с поведението си те са създали опасност за себе си или за другиго или дали лош пример.

Източник: БТА
Снимка: pixabay.com