Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Регионалната колегия на БЛС в Сливен - с позиция в защита на медиците от Инфекциозно отделение

05 май 2020 15:25, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 4 години, брой четения: 2494
---

Регионалната колегия на Българския лекарски съюз /БЛС/ в Сливен излезе с позиция в защита на медиците от Инфекциозно отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен.

В нея се казва:

"УС на РЛК Сливен изразява своето категорично несъгласие с оповестената версия по отношение причините за големия брой установени случаи на заразен медицински персонал с COVID 19 в Инфекциозно отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Медицината е точна наука и борави с факти и доказателства, а не с предположения и догадки.

Напомняме, че водим битка с противник, за който се знае твърде малко. Времето на експозиция и високорисковата среда на работа на медиците в Инфекциозно отделение ги подлага на много по-голям риск. Персоналът в отделението не работи там от вчера, обучен е да лекува пациенти с инфекциозни болести, някои от които многократно по-опасни от COVID 19.

Инфекциозно отделение към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ е най-голямото в областта, към момента в него са лекувани около 40 от общо 53 болни за областта. В отделението и в болницата се лекуват пациенти не само от Сливенска област, а също и от областите Ямбол, Стара Загора, Бургас.

В момент когато здравната система е подложена под огромен натиск е неуместно да се създава внушение в обществото, че медиците не знаят да боравят с лични предпазни средства. Това е предпоставка за формиране на недоверие към системата и създава затруднения при изпълнение на задачите.

Подобни предположения имат деморализиращ ефект върху персонала в момент когато млади лекари доброволно отиват да работят в отделението. Началникът на отделението до момента носи основната тежест по отношение организацията на диагностичния и лечебен процес на пациентите с COVID 19, по никакъв начин не е будила съмнение в професионалните си и организационни качества и заслужава единствено адмирации.

С уважение,

Д-Р БОГДАН СОТИРОВ

Председател на УС на РЛК

Гр. Сливен"

Файлове

ПОЗИЦИЯ [725KB]

Unknown file type