Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на ръководството на областна администрация с представители на фирма "Уинд енерджи 2007" България

10 ноември 2010 13:40,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1084
снимка

На 10 ноември /сряда/ от 10 часа в залата на Областна администрация – Сливен се състоя среща на ръководството на областна администрация с представители на фирма "Уинд енерджи 2007" България.

Представителите на японската фирма "Уинд енерджи 2007" представиха днес своите инвестиционни намерения за изграждане на парк от ветрогенератори в околностите на сливенското село Бяла.

Г-н Йоши Митцухаши директор на проекта и инж. Йокитаки Наяши запознаха областния управител с етапите, през които минава и предстои да мине процесът на реализация на този енергиен проект.

По думите му инвеститорите в момента уточняват бройките турбини, които ще бъдат издигнати за добиване на ток от вятъра. Заложената мощност на цялото съоръжение е 100 мегавата. В планираната инвестиция са включени изграждане на подстанция и подобряване на инфраструктурата в района.

По план началото на изграждане на инфраструктурата започва през пролетта на 2011. Договорът с НЕК за присъединяване и изкупуване на ел. енергия се очаква през февруари 2011. Доставката на първите турбини ще бъде в края на 2011 -начало на 2012, а самото им поставяне от пролетта на 2012 до есента на същата година.

Областният управител препоръча на инвеститорите да наемат местни инжинери, техници и строителни кадри на раота при реализирането на проекта. Областният управител г-н Марин Кавръков изтъкна, че вече в Професионалната гимназия по механотехника има специалност Техник на енергийни съоръжения и инсталации и първия випуск ще излезе едновременно с пуска на мощностите. Представителите на "Уинд енерджи 2007", заявиха, че ще бъде обявен конкурс за изпълнител на строителните работи и този подизпълнител на проекта ще набира работна ръка сред местната общност. Самите те биха могли да наемат известна бройка инженери.

Областният управител благодари на японската фирма, че е избрала да инвестира в област Сливен. Той обеща да работи за добрия бизнес климат и заяви готовност за съдействие при реализиране на този проект. За финал той посъветва г-н Йоши Митцухаши и неговите партньори да са по активни в обществения и културен живот на областта в предвид това, че са инвеститори от клас „А”.

Снимки

снимка