Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Цветя пред паметника на Хаджи Димитър за 180-годишнината от рождението му

10 май 2020 12:37,
Излъчване: Област Сливен преди 4 години, брой четения: 615
Областният управител Ч. Божурски поднесе цветя пред паметника на Хаджията

180-годишнината от рождението на Хаджи Димитър бе отбелязана със скромна церемония на 10 май от 11 часа, пред паметника на воеводата в Сливен. В церемонията участваха членове на Регионалния клуб „Хаджи Димитър“ към Националното сдружение „Традиция“ и на сдружение „Хайдути“. Облечени в четнически униформи, със снаряжение или в национални носии те отдадоха чест на националния герой, който загива едва на 28 години в името на свободата.

Цветя поднесоха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев, председателят на общинския съвет Димитър Митев.

Планираният тържествен ритуал пред паметника на Хаджията, както и останалите събития в програмата на общината по повод годишнината от рождението му, бяха отменени заради извънредното положение и разпоредените мерки срещу разпространението на инфекциите от коронавирус. По същите причини къщата-музей на Хаджи Димитър остана затворена и не можа да посрещне, както обикновено, посетители на тази дата.

Снимки

В скромната церемония участваха още кметът Ст.Радев и председателят на ОбС Д.МитевЦветя за героя от кмета РадевПоклон и от председателя на общинския съвет Димитър МитевВенец от членовете на РК "Хаджи Димитър"Венец от членовете на сдружение "Хайдути"Представител на "Х.Димитър" изрази намерението си да бъдат направени възстановки на моменти от историческоо минало на Сливен