Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Затвориха Министерството на околната среда заради заразен с COVID-19

12 май 2020 09:30, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 месец, брой четения: 147
Затвориха Министерството на околната среда заради заразен с COVID-19

Министерството на околната среда и водите е поставено под карантина и служителите са помолени да си останат по домовете. Причината е открит във ведомството случай на заразен с коронавирус служител. Институцията ще работи изцяло дистанционно до второ нареждане, в момента се провежда спешна дезинфекция.

Според министър Емил Димитров носителката на заразата е чистачка. Той показа т.нар. „мини министерство” с алтернативен вход, намиращо се под земята и с всички необходими условия за работа. Заразената жена най-вероятно е имала контакт с другите хигиенистки и най-много с портиера. Димитров съобщи, че всички служители, които са били на работа в четвъртък и в петък в министерството, са били изпратени на тест в Александровска болница. Самият министър се тества за коронавирус всяка седмица.

Тече издирването на контактите на заразения служител негови колеги, за да бъдат тествани и те дали не са носители на COVID-19. В екоминистерството нямало централна климатична система и надеждите са, че заразата не се е разнесла из целия персонал.