Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Павел Колев прие акциите на "Левски" от Диков

13 май 2020 13:50, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 2 седмици, брой четения: 114
Левски - футболен клуб

Изпълнителният директор на "Левски" Павел Колев е приел акциите на клуба от Сашо Диков, който се оказа приносител на ценните книжа тази сутрин. Стана ясно, че Колев няма как да оперира с документите, като те само ще бъдат съхранявани на "Герена".

Журналистът Сашо Диков, който изпълнява важната роля на куриер на акциите на "Левски", заяви по-рано, че Васил Божков е променил своето решение и ценните книжа ще бъдат връчени на Павел Колев.

"При мен няма нищо скрито-покрито. Тук съм, защото в 12 часа трябва да изпълня волята на мажоритарния собственик на "синия" клуб. Той си промени волята. В 9:41 часа той е написал следното: "Сашо, защо ББ не иска да ги оставим на "Левски" и той да се оправя после" Нали е най-големият фен?", каза Диков.

"По силата на този SMS ще връча акциите на Павел Колев. Обадих му се по телефона, той каза, че ще ги приеме. В юридически подробности не съм запознат, но това, че те ще ги приемат, по никакъв начин не променя волята на мажоритарния собственик, че новият избор е Бойко Методиев Борисов", заяви още Диков.

Ценните книжа обаче ще останат джиросани на името на министър-председателя Бойко Борисов. По-рано през деня, чрез съобщение от фирмата на Божков - "НОВЕ Холдинг", стана ясно, че акциите трябва да преминат в ръцете на премиера.

През февруари срещу финансовия благодетел на "сините" Васил Божков бяха повдигнати 11 обвинения от българската прокуратура. Сметките му бяха запорирани, а "Левски" изпадна във финансова криза.

Футболният клуб не може да обслужва задълженията си, а преди седмица Колев обяви, че в касата на "сините" са останали едва 10 000 лв., играчите не са получавали повече от две заплати, а след края на извънредното положение, което е днес, ръководството и треньорският щаб ще подадат оставки.