Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Психологът Тодор Тодоров: Болница поиска да запише покойник за жертва на Covid-19

17 май 2020 11:05, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 157
Психолог Тодор Тодоров

Ако до момента шашмите с покойници, записани като жертва на коронавируса, звучаха невероятно на оптимистите, уверени в почтеността на здравната ни система, криминалният психолог Тодор Тодоров разби и последните им илюзии.

Пред Нова телевизия той разказа как негов близък е починал преди седмици и от болницата, в която е бил, е предложено той да бъде описан като заразен с коронавирус. А причината – НЗОК отпускала много пари за такива пациенти. Тодоров сподели, че сигнал за случая не е подавал.

„В семейството имахме близък, който почина. В една болница ни беше предложено да го пишат като болен от Ковид, защото получават пари по някаква пътека. Не искам да казвам коя е болницата, има кой да ги съди. Креативността е на абсолютно всички нива”, коментира Тодоров.

Той посочи, че не е подал сигнал до компетентните органи, защото схемата така е направена, че да не може да се стигне до извършителя. „Човекът, който ти го казва, не може по никакъв начин да бъде свързан с тези, който го правят”, каза той.

Криминалният психолог добави, че по отношение на престъпността, касаеща корпоративната сигурност, има увеличение. Става дума за кражби и продажба на конфиденциална информация, като очакванията на експертите са, че тепърва ще има проблеми в това отношение.

„Аз смятам, че когато човек е гладен или е засегнат базовият му инстинкт за оцеляване, би направил неща, който принципно не е склонен. В частния сектор престъпления се извършват от хора, които преди това не са имали криминално минало”, коментира още Тодоров.

Lupa.bg