Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

24 нови болни от COVID-19 за денонощие, двама са починали

18 май 2020 08:35, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 120
24 нови болни от COVID-19, още двама починали

24 са новите случаи на COVID-19 у нас. Вчера са изследвани 362 лица. 14 са в София. Един е приет в "Пирогов", а 13 са амбулаторни. Това стана ясно от последните актуални данни, съобщени проф. Тодор Кантарджиев от Щаба за борба с коронавируса.

"Причината за малкия брой болни днес не е краят на епидемията. Вчера бяха изследвани 4 и половина пъти по-малко материали. 362 материала бяха изследвани, а причината е, че е неделя и не са взимани толкова проби", заяви проф. Тодор Кантарджиев.

В Благоевград има 5 нови случая, Пазарджик 2, Ямбол 2, Пловдив- 1. Няма нови случаи във Видин и Велико Търново. За деня заразените са 13 жени и 11 мъже.

Двама души са починали за изминалото денонощие.

2235 е общият брой на болни в България. Заразените са за деня 13 жени и 11 мъже. Децата представляват шест процента от заболелите общи случаи. Заболелите лекари са 11 нови случаи. Вчера са изписани 14 пациенти.

"С облекчение казвам, че нямаме нови случаи във Велико Търново и Видин. Втората област беше доста засегната последните седмици. От медицинският персонал са 242 заболели или 11% от общия брой случаи. Има два нови случая на заразени медици от вчера - в Пловдив и тук в "Пирогов". Излекуваните са 612. Излекуваните ги пускаме свободно след като имат отрицателен резултат с PCR тест, демек те престават да бъдат вирусоотделители. За съжаление, има двама починали за деня, с което случаите стават 110. Починал е мъж с илиус, болест на сърцето и хипертония - на 77 години и мъж на 69 години от Благоевград - той е с остра дихателна недостатъчност. Претърпял е мозъчна операция с отваряне на черепа заради тумор. 945 са случаите в София, а на второ място е Плевен с 208 случая, а след това е област Видин - 179 случая", заяви проф. Тодор Кантарджиев.

И допълни, че тежките форми на болните са от хора, които са били в контакт с много болни, а по-леките, които са се заразили от един човек.