Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Трагедия: Турски футболист уби сина си и излъга, че е починал от COVID-19

18 май 2020 12:22, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 127
Джевхер Токташ

Турските власти арестуваха бивш топ футболист, който признал, че е убил 5-годишния си син, докато детето било подложено на лечение в болница заради подозрение за COVID-19 инфекция.

32-годишният Джевхер Токташ и синът му Касим са били приети в болница на 23 април с кашлица и висока температура. И двамата са били поставени под карантина, тъй като са показвали симптоми на коронавирус.

Малко по-късно същия ден Джевхер извикал лекарите в стаята на сина си, който не можел да диша. Детето е било вкарано в интензивно отделение, но е починало.

Като причина за смъртта му е записано COVID-19, след което малкото момче е било погребано. Но няколко дни по-късно Токташ си признава, че е задушил сина си с възглавница.

Според информациите в Турция Токташ сам се е предал на полицията и е признал за убийството на сина си в болницата.

Прокуратурата в Бурса публикува част от признанията на Токташ: „Натиснах възглавницата върху лицето му, докато той лежеше по гръб. В продължение на 15 минути натисках възглавницата, без да я повдига. Синът ми се гърчеше през цялото време. След като спря да мърда, я махнах.

Тогава извиках лекарите, казах им, че има проблеми с дишането и така отклоних вниманието от себе си.

Никога не съм обичал по-малкия си син. Не знам защо, но не го обичах. Единствената причина, поради която го убих, е, защото не го харесвах. Но нямам никакви психични отклонения.“

Токташ призна, че се е предал, защото се е разкаял за действията си. В момента той очаква процеса си, а тялото на момчето е ексхумирано за нова аутопсия.

Само дни преди убийството, Токташ пуска снимка на Касим в профила си във Facebook с текст към нея: „Не разчитай на света.“

Токташ играе като централен защитник за петодивизионния Бурса Йълдъръмспор. Върхът в кариерата му е един сезон в елита през 2008/09 с екипа на Хаджеттепе.

"Бг войс"

Снимки

Турски футболист уби сина си и излъга, че е починал от COVID-19