Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Европейският парламент тази седмица: Стратегия за излизане от Ковид-19 и политика за съседство

18 май 2020 18:13, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 121
Депутатите имат натоварена седмица в комисията пред тях

Тази седмица парламентарните комисии ще се занимават със стратегията на ЕС за Ковид-19 и подкрепа за съседните страни.

В понеделник комитетът за вътрешен пазар ще обсъди стратегията за излизане от коронавирус в ЕС с комисаря по вътрешния пазар Тиери Бретон. Очаква се дебатът да обхване постепенното премахване на мерките за блокиране, предприети от държавите-членки, прилагането на фонда за възстановяване, посветен на кризата Covid-19 и въздействието му върху дългосрочния бюджет на ЕС.

В същия ден комитетът по околна среда и обществената здравна комисия ще обсъдят как да гарантират бързото одобрение на безопасни ваксини и лечение за Covid-19 в ЕС с Гуидо Раси, изпълнителен директор на Европейската агенция по лекарствата.

 

Политика за съседство

Във вторник комисията по външни работи ще обмени мнения с Оливер Варелий, комисар по въпросите на съседството и разширяването, относно политиката на Източното партньорство и ще гласува доклад. Политиката засяга шест държави от съседството на ЕС: Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова и Украйна. Гласуването идва преди среща на върха през юни.

 

Миграция и сигурност

Нина Грегори, изпълнителен директор на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището, ще присъства на среща, организирана от комисията за граждански свободи в понеделник, за да представи работата на Службата по Covid-19, особено в Гърция. Катрин Де Бол, изпълнителен директор на Европол, също ще представи презентация за работата на агенцията си в борбата срещу криминално поведение, предизвикано от пандемия Covid-19.

Във вторник комисията по петиции ще разгледа редица петиции, свързани с Covid-19, включително управление на отмените от туристическата индустрия и защита на правата на хората с интелектуални затруднения.