Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нов тест за COVID-19 показва резултати за 30 минути

21 май 2020 14:03, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 166
Европейски парламент

Един от 18-те изследователски проекта, избрани от Европейската комисия за финансова подкрепа при разработването на антикоронавирусен контрол, успя да оправдае инвестициите и е готов да стартира нова система за бързо прецизно тестване, която позволява да се получат резултати за COVID-19 за половин час.

Това е съвместният проект за теста HG nCoV19, в който участват публични и частни организации от Ирландия, Италия, Великобритания и Китай, предаде БГНЕС.

„Добре е да видим, че тези изследователи приеха сериозно предизвикателството, разработиха тази нова диагностична система бързо и отговориха на спешното ни повикване. Много е важно да се диагностицира коронавирусът по-бързо и по-точно, тъй като това намалява риска от по-нататъшно разпространение, "каза Мария Габриел, еврокомисар по въпросите на иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта.

Съобщава се, че новата диагностична система е високо точна, мобилна и позволява да се получи резултат за 30 минути. Ръководителят на проекта, ирландската компания HiberGene, вече получи необходимото разрешение за доставка на тестовете на европейския пазар.

Европейската комисия активно инвестира във финансиране на европейски и глобални изследвания за борба с коронавируса, особено за диагностични системи, ваксини и лекарства. На 4 май 7,4 милиарда евро бяха събрани по време на инициирания от ЕС глобален онлайн маратон за набиране на средства за глобалната борба срещу COVID-19.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: sliven.net