Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

41 са новите случаи за вчерашния ден, от тях 11 са в болница. Излекуваните са 42

22 май 2020 08:47, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 213
Тодор Кантарджиев

41 са новите случаи за вчерашния ден, от тях 11 са в болница. Броят на излекуваните е 42, общо те са 769. Направени са 1450 изследвания. Това съобщиха от националния оперативен щаб.

Според проф. Тодор Кантарджиев, който изнася данните, постоянното увеличаване на броя на изследванията не води до увеличаване на броя на новооткритите случаи. Той обясни, че седмици се говори, че не се правят изследвания и това е причината да няма нови случаи. Кантарджиев опроверга това. "В момента лабораторният капацитет се увеличи от два до три пъти."

2372 станаха общо заразените в страната. 1478 са активните случаи (това са тези, които са под постоянно медицинско наблюдение).

Разпределението по области сред новите случаи е - 8 в София, в Пазарджик са 17 нови случая (става въпрос за огнището в завод в града), Ямбол са 11, Плевен - 2, Благоевград, Кюстендил и Смолян са по един.

Още един нов случай на заразен медик - става въпрос за медицинска сестра в Кнежа.

5 души са починали пред изминалото денонощие - мъж на 88 години в Ямбол, жена с онкологично заболяване в Стара Загора, мъж и жена в Пазарджик и един мъж на 78 години в болница "Пирогов" в София.

Според професор Кантарджиев грешките на другите страни са, че са допуснали много хора в болниците.

Снимка: Станимир Петков