Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Турнир за оценяване подготовката на снайперисти се проведе в Сливен

22 май 2020 09:35, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди 3 дни, брой четения: 76
Турнир за оценяване подготовката на снайперисти се проведе в Сливен

Турнир за оценяване подготовката на снайперските тимове в Сухопътните войски се проведе в Сливен. В продължение на 26 часа дисциплините, в които премериха сили снайперистите от Сухопътни войски, бяха "Издебване", "Динамична стрелба с пистолет "Макаров", "Ориентиране" и "Стрелба със снайперова пушка", съобщават от Министерството на отбраната.

След оспорвана надпревара в крайното класиране на първо място се класира тимът на 61-ва Стрямска механизирана бригада с 348 точки. На второ място - тимът на 2-ра механизирана бригада с 345 точки и на третата позиция - тимът на Бригадно командване - Благоевград с 334 точки.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов връчи купите за най-добър снайперски тим в Сухопътните войски.

Генерал Цолов изтъкна, че снайперистите са висшата класа на Сухопътните войски. Отборите от всяко формирование са съставени на базата на стрелбите, които са проведени предварително.

На това мероприятие е ценна обмяната на опит и на мнения, прави впечатление и професионалният език, на който говорите помежду си. Ще мислим за развитие и подобрения, обеща той.

Надпреварата се провежда за втора поредна година и е част от утвърдения план за подготовка на формированията от Сухопътните войски през 2020 г.

Участие взеха отбори от 2-ра механизирана бригада - Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, Бригадно командване - Благоевград, Единен център за начална подготовка - Плевен, Първи разузнавателен батальон - Свобода и 101-ви алпийски полк - Смолян.

Всяко формирование участва с два тима, като всеки тим е от по двама снайперисти. Домакин на турнира е Центърът за подготовка на специалисти - Сливен с командир полковник Любомир Вачев.

Снимки

Турнир за оценяване подготовката на снайперисти се проведе в Сливен