Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕП подкрепя местните власти, които се борят с последиците от пандемията

22 май 2020 14:19, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 87
Европейски парламент

Освен основните дейности на Парламента, председателят Сасоли предложи подкрепа на ЕП на местните власти, осигуряващи храна, подслон и изпитвателен център COVID-19.

Настоящите предпазни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 не повлияха на капацитета на Европейския парламент да осигури законодателните, бюджетните и контролните функции на институцията.

Освен основните си дейности, Европейският парламент се свърза с местните власти, за да предложи подкрепа за справяне със социално-икономическите последици от кризата в трите основни места на работа. В резултат на това се сключват различни споразумения с местните власти за справяне с конкретни искания и нужди поради настоящите обстоятелства.

„Всички сме замесени в извънредна ситуация, която докосва живота на хората. Тази криза трябва да подтикне всички нас, включително и институциите, да дадем добър пример “, заяви председателят на Европейския парламент Дейвид Сасоли.

 

Брюксел

Благодарение на своите логистични услуги Европейският парламент осигурява около 7000 хранения седмично от 14 април, разпределени в сътрудничество с различни благотворителни асоциации: Resto du Coeur Saint Gilles, DoucheFLUX, Червения кръст, майка Тереза ​​и CPAS Ixelles. Парламентът също започна да доставя храна за медицински персонал в болница Сен Пиер.

В допълнение, 100 уязвими жени са получили убежище в сградите на ЕП в Брюксел. Samusocial на региона Брюксел управлява напълно оборудваните инсталации в сградата на Кол на ЕП от 29 април. Парламентът също така осигурява свързаното хранене 7 дни в седмицата за тях в кафене, реорганизирано за спазване на всички предпазни мерки.

Европейският парламент също така предостави на разположение част от своя автомобилен и товарен парк за превоз на доставки и доставка на храна на медицински сестри и лекари.

 

Страсбург

Парламентът си сътрудничи с местния Croix Rouge в координация с град Страсбург и осигурява 500 хранения на ден, седем дни в седмицата за хора в нужда.

В съгласие с префектурата дю Бас-Рейн, на екрана на ЕП в Страсбург на 11 май се откри скрининг център на COVID-19 в сградата на Луиз WEISS. Четири медицински диагностични лаборатории от региона са отговорни за тестовете на широката популация, а действията се контролират от Регионалната здравна агенция на Гранд-Ест (ARS) и префектурата дю Бас-Рейн. ЕП също така предлага своя автомобилен / камион парк за превоз на доставки, ако е необходимо.

 

Люксембург

ЕП си сътрудничи с местните асоциации Абригадо, Каритас и Кроа-Руж и осигурява 500 хранения на ден, седем дни в седмицата за хора в нужда. Интерпретационните кабини (със стъклени прозорци), използвани за външни командировки, също са предоставени на старчески дом в Бетембург, за да могат жителите да видят своите роднини след дълги седмици затвор, без риск от заразяване.

 

Контакти и кадри

Моля, обърнете внимание, че докато Европейският парламент предоставя своите помещения, инициативите се управляват от местните власти и асоциации. Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете директно с тях.

За да се спази максимално работата на местните организации и да се избегне нарушаване на услугите или тяхната поверителност, Медиацентърът на Европейския парламент има колекция от снимки и видеоклипове, които могат да бъдат изтеглени и готови за използване с изображения от инициативите в Страсбург, Брюксел и Люксембург ,

 

Полезни контакти

Списък с контакти на местните власти, с които Европейският парламент си сътрудничи за справяне с кризата на трите си работни места:

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20200520RES79531/20200520RES79531.pdf

 

Полезни връзки

За да се спази възможно най-много работата на местните организации, Медийният център на Европейския парламент (https://multimedia.europarl.europa.eu/en/coronavirus-outbreak_14903_pk) има колекция от снимки и видеоклипове, които могат да бъдат изтеглени и готови за използвайте с изображения от инициативите в Страсбург, Брюксел и Люксембург.

http://www.europarl.europa.eu/resources/library/media/20200520RES79532/20200520RES79532.pdf

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net