Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Директорът на сливенската текстилна гимназия е отличена за креативност при организацията на дистанционното обучение

22 май 2020 16:53, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 151
инж. Даниела Караманова

Директорът на сливенската текстилна гимназия инж. Даниела Караманова е отличена за креативност при организацията на дистанционното обучение. Това съобщиха от Регионалното управление на образованието в Сливен, които са я номинирали за наградата на МОН "Св.Иван Рилски".

Директорът на Професионална гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков" в Сливен, е получила грамота от МОН за принос в развитието на българското образование и проявена креативност при организиране на обучението от разстояние в условията на извънредно положение. Около 95 процента от учениците на гимназията са от ромски произход и са от населени места извън града. "Колегите направиха веднага проучване на възможностите на учениците, коментира пред БТА Караманова, с какви мобилни средства разполагат и имат ли интернет." Тя посочи, че училището е предоставило на нуждаещите се служебни и лични лаптопи, таблети и мобилни устройства, както и достъп до интернет. Учители по практика са изработили близо 5000 предпазни маски, които са раздали безвъзмездно на здравни и социални институции. Учителят по практика е изготвял видеоматериали на работния процес, за да ги предостави на учениците по време на дистанционното обучение.

Директорът на гимназията обясни, че се търси решение за наваксване на пропуснатото при практическото обучение. "Имаме разрешение от работодателите, при спазване на всички предпазни мерки, учениците да се върнат на работните си места през лятото или следващата година", каза тя. В училището има дуално обучение, но трудовите договори на учениците са били прекратени от 1 април. В предприятието ще бъдат проведени и държавните изпити на зрелостниците.

Към момента ученици, предимно зрелостници, по собствено желание и с декларация от родителите си посещават ежедневни консултации в гимназията.

Велина Василева
БТА
сн. "Сливен инфо"