Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Какво се случва с Лили Игнатова - едно от златните момичета на българската художествена гимнастика

22 май 2020 17:20, Гергана Папазова (Сливен Медиа)
Излъчване: Сливен Медия преди около 1 седмица, брой четения: 188
Лили днес

Лили Игнатова – едно от златните момичета на българската художествена гимнастика, вече е неразпознаваема. Златното ни момиче не само значително е напълняла и развалила фигурата си, но и доста се е състарила.

Лили оставя в историята с това, че е единствената състезателка по художествена гимнастика два пъти носител на световната купа – през 1983 г. в Белград и през 1986 г. в Токио. Има 19 златни, 12 сребърни и 2 бронзови медала от европейски, световни първенства и Световната купа с различните уреди и в многобоя.

Двукратната европейска шампионка по лека атлетика не спортува повече от 12 години и това си личи. Близките й признават, че изглежда нещастна и сломени и отдават това на тежкия живот, който имаше. Самата Лили призна в свои интервюта, че и до днес сънува кошмари, свързани с гимнастиката.

Личната история на Лили Игнатова пресъздава приказката за Пепеляшка и принца. В началото на 90-те години тя се омъжва за маркиз Пиеро Жиралди. Двамата се запознават във ваканционния комплекс „Слънчев ден“, на който той е арендатор по това време. Три години по-късно двамата сключват брак и се установяват да живеят в Банкя в резиденцията на Масако Оя, с която маркизът има общ бизнес. Няколко месеца след сватбата им маркизът е арестуван. През 1994 г. Жиларди получава два последователни инфаркта и умира. И така приказката приключва. Тя споделя, че смъртта на съпруга ѝ е била огромен шок за нея.

"Лупа"

Снимки

Лили Игнатова