Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учредиха награди за „шум в науката“

22 май 2020 21:23, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 128
Снимката е илюстративна

Най-авторитетният блог за стволови клетки и регенеративна медицина в мрежата и единственият известен създаден и поддържан от професори, The Niche (Нишката), създава нови награди - за огласяване на научни постижения.

Техен създател е професор Пол Кнопфлер, от британското Училище по медицина, международно уважаван биолог и създател на редица методи за работа със стволови клетки. Кнопфлер е привърженик на строгата медицина, основана на доказателства.

В началото на 2020 г. блогът му отбеляза 10-ата си годишнина с над 10 милиона влизания.

И така, запознайте се с „The Screamers Science Hype Awards“ – награди за огласяване на научни свръх-постижения. Това ще бъдат признания за излизащи над и извън обичайното ниво разпространения на разработки и открития, които направо „удрят в лицето“ с революционността си. Това, което ще ви накара да изкрещите: „Не!“, заявява професорът.

„The Screamers“ се раждат, за да повишат осведомеността за даден проблем и да се привлече вниманието към особено забележителни дейности. „The Screamers“ са награди за „изключителен шум в науката“, казва Кнопфлер.

Идеята е те да се раздават в различни категории като медии, както и за свръх-прессъобщения, а може би дори и филми.

Засега те ще бъдат съсредоточени върху науките за живота или области като физиката и астрономията. Ще има членове на комисия, които ще избират победителите всяка година. Името на наградите е вдъхновено от термин в журналистиката, “screamer”, означаващ „предназначено да привлече силно внимание“.

Създателите вече имат няколко идеи за кандидати, като например разпространителите на новината за предполагаеми нови живи организми, създадени от стволови клетки на жаба.

Източник: БГНЕС
Снимка: pixabay.com