» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Важно!

23 May 2020 10:25, Irena Miteva
Emission of: Children's Paradise 3 years ago, number of readings: 1417
Важно!

Уважаеми родители,

Детска градина „Детски рай ” възобновява дейността си на 29 май 2020 г. при спазване на строги противоепидемични МЕРКИ!

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ РОДИТЕЛИТЕ :

- Най-късно 2 работни дни преди планираното посещение на детето да уведомите учителите по групи за датата, на която то ще започне да идва;

Препоръката ни е детето да си остане вкъщи, ако това е възможно!

- Да декларирате, че не Ви е известно детето да е било в контакт със заразно болни и няма признаци на заболяване през последните 14 дни.

В съответна Декларация посочвате, че сте запознати и солидарно отговорни за спазването на правилата на работа на ДГ. Тази Декларация ще намерите на сайта ни, в съответните затворени групи във фейсбук или ще попълните в ДГ.

- Да сте запознати с предоставените от ДГ полезни препоръки и да подкрепяте институцията за спазването на правилата, хигиената и психичното здраве на децата в периода на реадаптацията им.

- Да измервате температурата на Вашето дете всяка сутрин и да не го водите в ДГ, ако има признаци на заболяване.

- Да имате готовност незабавно да го вземете, ако прояви такива признаци.

- Да придружавате детето само до мястото за прием, без да влизате в сградата на ДГ.

- Да осигурите две найлонови торбички, в едната от които детето да поставя обувките, с които пристига в детската градина, след което обува пантофите, предварително почистени от Вас. Вечер детето взима торбичката с пантофите, които отново ще дезинфекцирате вкъщи и на сутринта ги връщате обратно.

- Абсолютно забранено е носенето на играчки!

Свеждаме на Вашето внимание МЕРКИТЕ И ПРАВИЛАТА за работа на ДГ в условията на епидемична обстановка:

- Приемът на децата ще се извършва от 7. 00 часа до 8:30 часа от медицински сестри, които ще измерват температурата, при задължително използване на всички предпазни средства, като Ви приканваме да спазвате отстояние най-малко 2 метра между семействата и като не се допуска влизане на придружителя на детето в сградата на ДГ.

- Не се изисква носене на маска от децата, с изключение на деца със СОП или с хронични заболявания по изрична писмена препоръка от личен лекар.

- Не се изисква медицинска бележка за периода на отсъствие на детето.

- Децата ще бъдат навън, когато времето позволява, с изключение на времето за хранене и почивка.

- При взимане на детето от ДГ Ви приканваме, веднага да напуснете района на детското заведение, за да няма струпване и нежелани контакти.

ПРИЗОВАВАМЕ ВИ ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ В СПАЗВАНЕТО НА МЕРКИТЕ И ПРАВИЛАТА, ЗА ДА ОСИГУРИМ БЕЗОПАСНО И СПОКОЙНО ПРЕБИВАВАНЕ НА ДЕЦАТА В ДЕТСКОТО ЗАВЕДЕНИЕ!

ДОРА ЯНКОВА, ДИРЕКТОР НА ДЕТСКА ГРАДИНА "ДЕТСКИ РАЙ", ГРАД СЛИВЕН