Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Протест под прозорците на властта поиска оставката на кабинета "Борисов"

23 май 2020 12:39, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди около 1 седмица, брой четения: 146
Протест

Днес по обяд около 300 души се събраха на протест пред Министерския съвет с искане за оставка на правителството. Недоволството е организирано от майките на деца с увреждания от движението "Системата ни убива" и лидера на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

За да спазят противоепидемичните мерки, участниците в протеста седяха на бели столове с вързани за тях черн балони, които бяха поставени през около метър и половина. Въпреки това, много от хората не носеха маски и контактуваха помежду си от близко разстояние.

По време на речта си пред протестиращите Манолова поиска ревизия на властта и в частност на похарчените пари за справяне с разпространението на коронавируса. Тя настоя и за оставка на кабинета, като даде заявка за участие във властта.

"Предстои промяна, смяна на караула и има кой да вземе тази смяна. Това сме ние, обикновените граждани. Ние ще поемем смяната, ние гражданите и ще станем първа политическа сила", каза още бившият омбудсман.

Майките на деца с увреждания от движението "Системата ни убива" настояха за пътна карта за справяне с безработицата и верижните фалити на малки и средни фирми.

Според организаторите на протеста на него са дошли хора от над 20 града и села. От 12:30 ч. започна автошествие.

Източник: Дневник
Снимки: Юлия Лазарова

Снимки

Мая МаноловаПротест........................................................................................................................................................................