Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Денят на българската просвета и култура бе отбелязан с кратка церемония

24 май 2020 21:52,
Излъчване: Област Сливен преди 3 години, брой четения: 584
Кратката церемония започна с тържествено издигане на националния флаг

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, бе отбелязан в Сливен с кратка церемония на централния площад „Хаджи Димитър“. Под звуците на българския химн бе издигнат националният флаг.

,,24 май е най-светлият и най-българският празник. Днес използваме възможността да благодарим на учителите, на съвременните будители и културните деятели, които продължават да работят за утвърждаването на българския дух и реч, за да могат да се чуват все по-силно и по-ясно от нашите деца”, заяви кметът на общината Стефан Радев. Гости на церемонията бяха областният управител Чавдар Божурски, началникът на РУО Милена Чолакова, председателят на общинския съвет Димитър Митев, директори на културни институти, общински съветници.

Тази година традиционният гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци поднесоха началникът на РУО-Сливен Милена Чолакова, директорът на РИМ ,,Д-р Симеон Табаков” д-р Николай Сираков и директорът на Националната художествена гимназия Александър Дойчинов.

В духа на празничния ден от Градския часовник зазвуча мелодията на химна на просветата „Върви, народе възродени“.

Снимки: община Сливен.

Снимки

Гостите, участвали в събитиетоАлександър Дойчинов, Милена Чолакова и Николай Сираков /отляво - надясно/ поднесоха гирлянд пед паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденциПаметникът с портрета на братята Кирил и Методий в празничния ден