» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Онлайн платформа за деца с увреждания ще заработи през есента

26 May 2020 16:30, Stanimir Petkov
Emission of: Club of invalids-Sliven 8 months ago, number of readings: 285
Компютър

20 на сто от децата с увреждания и специални образователни потребности са били изключени от дистанционното обучение не само заради липса на устройства за достъп до интернет, но и поради отсъствие на подходящи за тях учебни ресурси в онлайн среда.

По тази причина УНИЦЕФ България, просветното министерство и Центърът за приобщаващо образование в София разработват онлайн платформа с образователно съдържание за тези деца, която се очаква да заработи през есента.

Идеята на платформата е да обедини на едно място всички образователни ресурси за деца с увреждания, както и да създаде нови такива, които да са в помощ на малчуганите, специалистите и учителите, които работят с тях, както и на родителите, обясни Мария Янкова от УНИЦЕФ България:

"Тези ресурси ни се иска да бъдат максимално интерактивни, преди всичко под формата на видеа. Тези ресурси ще бъдат групирани в отделни секции на платформата, в зависимост от различните умения, които те ще развиват".

Платформата ще се ползва при бъдещи периоди на дистанционно обучение, а по време на нормален учебен процес тя ще служи като допълнителен обучителен ресурс, надграждащ основния.

Средствата за платформата ще се набират от дарения, лице на кампанията е актрисата Елена Петрова.

Достъпът до платформата ще е безплатен, тя ще бъде изготвена от учителите и специалистите, работещи с децата.

По неофициални данни децата с увреждания и специални образователни потребности у нас към момента са около 32 000.

Източник: БНР
Снимка: БГНЕС