Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен спечели окончателно делото по водния цикъл срещу испанската компания

29 май 2020 13:58, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 523
Община Сливен

Община Сливен спечели делата и на последна инстанция срещу строителните надзорници по време на изпълнението на първия воден цикъл и срещу техните застрахователи. Това съобщи на изнесен брифинг днес кметът Стефан Радев.

 

Общината спечели общо три дела по водния цикъл. Две от тях бяха срещу застрахователи от България, а третото срещу испанска компания. След решението на втора инстанция в полза на Община Сливен фирмата преведе над 3 милиона и 200 хиляди в началото на миналата година. След това се оказа, че компанията отново ще обжалва.

 

„Община Сливен спечели около 4 милиона по дела срещу строителни надзорници по обекти от първия воден цикъл. Най-голямото от тези дела беше срещу един испански застраховател на испанския надзорник. Въпреки че бяха платили след решението на втора инстанция, те обжалваха и на трета инстанция. Имаше риск, ако съдът беше върнал делото, то да бъде решено в друга посока. С решението на ВКС от тази седмица, това дело приключва окончателно в полза на Община Сливен“, обясни кметът.

 

Към този момент остава един съдебен спор относно водния цикъл в Сливен. Той е за около 4 милиона лева, които МОСВ се опитва да получи от общината чрез НАП.

 

„Втори път се опитват да съберат тази сума. Първият път беше неуспешен. Сега отново се опитват. Община Сливен е предприела законови процедури да си защити интереса и по този казус“, категоричен е Стефан Радев.

 

29.05.2020 г.