Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Публикувани са резултатите от първото класиране на учениците в I клас

02 юни 2020 11:10, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 4 години, брой четения: 589
Priem - 1 klas

Вече са публикувани резултатите от първото класиране за прием на учениците в I клас за учебната 2020/2021 г. В класирането участваха общо 1 096 заявления или 1 112 деца. Обявените свободни места бяха 1 500, 1 041 от които в училищата в град Сливен. По първо желание са класирани общо 1 086 деца, по второ – 14, а 12 деца не са приети на първото класиране.

 

Модулът за регистрация на заявления беше отворен в 13 часа на 26 май. При старта на системата нямаше технически проблеми, първото заявление беше регистрирано в 13.02 часа, а до края на деня бяха регистрирани 755 заявления.

 

В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани в периода от 3 до 5 юни, включително. Напомняме на родителите, че след записване на класирано дете, отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием. Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

 

До края на месец юни е предвидено да има още две класирания, информация за които родителите могат да намерят в специализирания сайт за прием (https://priem.sliven.bg:3443/documents/Grafik.pdf). На 8 юни до 12 часа ще бъдат публикувани свободните места за второто класиране, а модулът за регистрация ще бъде отворен от 13 часа.

 

02.06.2020 г.