Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен ден по ОП„Развитие на конкурентоспособността на българската икономика”

15 ноември 2010 16:58,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1371
снимка

На 15.11.2010 г. /понеделник/ от 11.00 часа в заседателната зала на областна администрация, се проведе информационен ден по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. Той се организира по инициатива на г-жа Десислава Танева, Народен представител от ПП „ГЕРБ” и председател на парламентарната комисия по земеделие и гори в Народното събрание и със съдействието на областния управител г-н Марин Кавръков.

На срещата присъстваха заместник областните управители г-н Пейчо Пейчев и г-н Христо Карабекиров и г-н Диан Червенкондев- народен представител от ПП „ГЕРБ”.

Г-жа Марияна Велкова-Изпълнителен директор на Агенцията на малките и средни предприятия /ИАНМСП/, г-жа Мария Младенова-началник сектор „Търгове и договаряне” в ИАНМСП, г-жа Силвия Стоянова-експерт в ИАНМСП и г-н Ангел Ковачев- експерт в дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност” в Министерство на икономиката и енергетиката, представиха основните приоритети на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" за настоящия програмен период, насочени директно към бизнеса. Действието на Програмата е за периода от 2007 до 2013 г. и е финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Общият размер на публичните финансови средства, който ще се усвоят е приблизително 1,2 млрд. евро.

Информационния ден бе посетен от представители на 53 фирми, финансови институции и общини от област Сливен. Представителите на бизнеса имаха възможност детайлно да се запознаят с условията и начина на кандидатстване и процедурите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Желанието на г-жа Десислава Танева бизнеса да получи информация от първа ръка за финансовите възможности на програмата „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" 2007-2013 г. се прие много позитивно от местните фирми.

Областният управител г-н Марин Кавръков обеща, че в областна администрация ще се предостави един кабинет, в който експерти от Агенцията на малките и средни предприятия в определени дни по график ще могат да консултират фирмите по подготовка на документите за кандидатстване по програмите.

Тази пилотна идея се одобри от г-жа Марияна Велкова и ако тя заработи рационално ще се приложи и в другите области. На финала на информационния ден г-жа Марияна Велкова обеща, че ще се организират още такива регулярни срещи след анализ на потребностите и желанията на местните фирми.

Снимки

снимкаснимкаснимка