Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бъдещето на биткойн в България

07 юни 2020 10:27, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 312
Биткойн

Според последните статистически данни България е втората страна с най-голям брой биткойни в целия свят. Този факт говори само за интересите към биткойните в България. Наскоро се увеличи ръст на собствеността на биткойни в България. Българското правителство притежава повече от 213 000 биткойни. Биткойните в тази страна струват повече от 804 милиона долара. Портфейлът с биткойн е чудесна идея за покриване на размера на българския БВП. Всъщност собственикът с най-голям брой биткойни в света наистина е създателят на биткойни, г-н Сатоши Накамото.

Има много компании, опериращи с криптовалути. Повечето от международните криптовалути наистина се провеждат в България. В София има множество банкомати с криптовалута. Използвайки банкомата, хората могат да продават и купуват виртуални валути, като litecoin и bitcoin. Единственият начин да конвертирате биткойни е да депозирате пари в лева или евро. България беше привлекателна дестинация за много фирми от онлайн бизнеса, благодарение на образованата работна сила и най-ниския данък върху доходите в Европа (10%).

 

Биткойн в България

Докато криптовалутите се увеличават в България, все още не е ясно дали регулаторната рамка за криптовалутите в страната ще остане същата или ще претърпи някои промени. Към момента криптовалутите не са обект на лицензионни изисквания. В страната обаче липсва конкретна информация за регистрацията на компании, опериращи с криптовалути в България.

Българската комисия за финансов надзор наскоро публикува документ, в който предлага стратегии за увеличаване на бизнеса с криптовалути в страната. Приложението за биткойн революция в България използва най-новия софтуер с най-изключителния метод за изчисляване. Всъщност това се смята за революция в света на финансовите плащания. Интересът към използването на криптовалути вместо редовни методи на плащане определено нараства.

 

Рамка за регулиране

Стратегията включва 4 точки: 1) нови лицензионни процедури, които ще улеснят създаването и регулирането на нови компании, предлагащи продукти и услуги за криптовалута, 2) намиране на иновативни начини за повишаване на киберсигурността и управление на рисковете с цел да се направи киберпространството за конвертиране на криптовалута безопасно , 3) осигуряват ясна рамка, както и сигурни механизми за надзор, 4) създават нови среди за тестване и центрове за иновации. Стратегията трябва да подобри криптовалутната среда в страната и да предложи по-качествени продукти и услуги, използвайки биткойн механизми.

 

Бъдещето

Добрата новина е, че бизнес средата за криптовалутните компании е предразположена към промени и подобрения. В действителност, търговията с криптовалути се третира по същия начин, както с всеки друг финансов метод. Поне това е вярно особено когато става въпрос за данъчното облагане в страната.

Всяка печалба от всяка транзакция, без значение дали използва редовни методи на плащане или криптовалута, подлежи на облагане с 10%. Това обаче е най-ниската данъчна ставка в целия Европейски съюз и определено е предимство пред останалите страни, което го прави идеалното място за разработване на криптовалутни практики за конвертиране.

Източник:
Sofia Photo Agency
www.novinite.com
Снимка: pixabay.com