Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

2 нови случая и общо 18 души с коронавирус от сливенската МБАЛ „Хаджи Димитър“

07 юни 2020 17:31, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 445
Кметът на община Сливен Стефан Радев

Общо 18 души от МБАЛ „Хаджи Димитър“ са с диагноза коронавирус. Всички те са приети за болнично лечение.

Това стана ясно след извънредната среща при кмета на общината Стефан Радев. След нея той обобщи цифрите: „За вчерашния ден новите случаи са 10. 4 са подадени от РЗИ-София. От другите 6 един е медицински персонал от МБАЛ „Хаджи Димитър“, 3 са контактни на хора от болницата, а двама нямат връзка. Днес са хоспитализирани още двама от болница „Хаджи Димитър“.

Изследван е целият персонал на болницата – от 240 души има 18 положителни проби. Извършена е дезинфекция на няколко етапа, която продължава и днес. От утре РЗИ ще взима проби за резултатите от обработката и ще се произнесе кога болницата може да работи“.

Няколко минути по-рано шефката на РЗИ д-р Балулова, която си тръгна първа след срещата и която ще решава кога да отвори МБАЛ „Хаджи Димитър“, съобщи, че заразените медицински лица там са 15 – 3 лекари, 8 медицински специалисти, 3 санитари и 1 медицински регистратор.

Кметът Радев обясни поредното разминаване в цифрите с това, че вероятно в бройката, която тя е съобщила, не е включен административният персонал на болницата.

Източник: slivenpress

Снимки

Шефката на РЗИ д-р Балулова