Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕП се готви за окончателното приемане на промените в правилата за международните превозвачи

08 юни 2020 08:16, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 243
Европейски съюз

Комисията на Европейския парламент по транспорт ще гласува днес окончателните промени в правилата за международните пътни превози, сочи програмата на предстоящото заседание. Предвижда се през юли законодателните изменения да бъдат оценени в пленарната зала.

Преди днешното заседание на парламентарната комисия са внесени стотина предложения за поправки, съобщиха от ЕП. Предстои комисията тази вечер да обяви резултата от гласуването по текстовете, които след месец се очаква да бъдат подкрепени или отхвърлени на второ четене на пленарното заседание, предаде БТА.

Промените засягат основно превозвачите от Източна Европа, като се предвижда водачите и превозните средства да се връщат по-често в държавата, където е данъчно задължен техният собственик. Въвеждат се също по-строги изисквания за условията на труд и почивка.

Съветът на ЕС прие преразгледаното си становище по законодателните промени през март. Европейската комисия миналата седмица отново отбеляза, че още не е завършена оценката за въздействието на бъдещите промени върху околната среда.

Източник: БТА
Снимка: sliven.net