Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

AMD EPYC™ процесорите добавят изчислителна мощ в Amazon Web Services

08 юни 2020 09:14, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 228
AMD-logo

— Amazon Web Services (AWS) пуска свои сървърни решения с 2-ро поколение AMD EPYC, за да осигури висока производителност за приложенията на своите клиенти —

 

Санта Клара, Калифорния - 8 юни 2020 г. —AMD (NASDAQ: AMD) съобщава, че облачни сървърните решения Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) C5a с 2-ро поколение AMD EPYC™ процесори са вече достъпни за AWS САЩ Изток, AWS САЩ Запад, AWS Европа и AWS Тихоокеанска Азия.

Снабдени с 2-ро поколение AMD EPYC чипове, работещи на честоти до 3,3Ghz , сървърните решения Amazon EC2 C5a са шестото семейство системи от този клас на AWS с AMD EPYC. Те осигуряват водеща производителност за широка гама задачи като пакетна обработка, разпределен анализ, преобразуване на данни, интернет приложения.

Достъпни в 8 конфигурации с до 96 виртуални CPU, системите Amazon EC2 C5a се възползват от високия брой ядра на AMD EPYC процесорите, за да предложат най-ниската цена на x86 виртуален virtual CPU в Amazon EC2 портфолиото. Това дава на клиентите на AWS допълнителен избор за оптимална производителност и цена в различни задачи с интензивни пресмятания, включително разработката на видеоигри и хостинг, които се възползват от високия брой адра и адресирана памет от C5a.

AMD и AWS предлагат на потребителите високопроизводителник ценово ефективни решения от началото на 2018 г с пет семейства Amazon EC2 системи (M5a, M5ad, R5a, R5ad и T3a), работещи в над 15 глобални AWS региони. Новите Amazon EC2 C5a сървъри с 2-ро поколение AMD EPYC™ процесори са достъпни сега в регионите AWS САЩ Изток, AWS САЩ Запад, AWS Европа и AWS Тихоокеанска Азия. Варианти като Amazon EC2 C5ad, които са снабдени с локален NVMe сторидж, и bare metal моделите Amazon EC2 C5an.metal и Amazon EC2 C5adn.metal, се очакват скоро.

 

Поддържащи източници

• Научете още за C5a сървърите в блога на AWS тук https://aws.amazon.com/blogs/aws/new-amazon-ec2-c5a-instances-powered-by-2nd-gen-amd-epyc-processors/

• Научете още за AMD 2nd Gen EPYCTM процесорите https://www.amd.com/en/processors/epyc-7002-series

• Станете фен на AMD във Facebook http://www.facebook.com/AMD

• Следвайте AMD в Twitter https://twitter.com/AMD

 

За AMD

В продължение на 50 години AMD тласка напред иновациите във високопроизводителните изчислителни среди, в графиката и визуализационните технологии – градивните блокове за потопяващи игрови и визуализационни платформи и информационни центрове. Стотици милиони потребители, водещи бизнеси от Fortune 500 класацията и научни институции в света разчитат на технологиите на AMD за ежедневно подобряване на начина, по който живеят, работят и играят. Служителите на AMD в цял свят са фокусирани върху изграждането на отлични продукти, които преместват напред границите на нашите възможности. Допълнителна информация какви възможности дава AMD днес и как вдъхновява бъдещето ще намерите на уебсайта, в блога, Facebook и Twitter страниците на компанията.