Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ето кои местни депутати и представители на Община Сливен са включени в постоянни комисии на НСОРБ

08 юни 2020 10:35, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 485
Постоянни комисии

Националното сдружение на общините в Република България започна обновяването на състава на постоянните си комисии за мандат 2019-2023 г. За членове на комисиите всяка община самостоятелно и в зависимост от своя интерес, номинира експерти и общински съветници с опит, знания и интерес за развитието на съответните сфери на дейност.

Двама общински съветници са включени в постоянни комисии на НСОРБ. Това са председателите на Постоянната комисия по финанси, бюджет, икономическо развитие към Общински съвет-Сливен Юлия Гавазова и по образование, наука, култура и вероизповедания Лидия Димитрова. Решението е утвърдено от Управителния съвет на организацията. В състава на комисиите са включени и представители на Община Сливен. В тях влизат зам.-кметът по икономическото развитие Стоян Марков и Мария Янева от Дирекция „Устройство на територията“.

В организацията на местните власти членуват всички 265 общини в България. Предвижда се провеждане на първите учредителни заседания на комисиите, на които предстои да бъдат избрани председателите им. В рамките на заседанията ще бъдат обсъдени още бъдещата дейност и ангажименти на всяка от комисиите.

Чрез своите излъчени представители досега, Община Сливен е участвала активно в учредителните събрания на национално-представителната организация, с внасяне и обсъждане на конкретни предложения по актуални теми.

08.06.2020 г.