Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Криминална хроника Сливен - 08.06.2020 г.

08 юни 2020 10:58, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 8 месеца, брой четения: 385
Полиция Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН За времето от 06:00 часа на 05.06.2020 г. до 06:00 часа на 08.06.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 5 до 8 юни са извършени 526 проверки за спазване на карантина на територията на областта-368 в РУ-Сливен, 57 в РУ-Нова Загора, 92 в РУ-Котел и 9 в РУ-Твърдица. Установени са 5 случая на нарушаване на карантината- 4 в РУ-Сливен и 1 в РУ-Твърдица.

Сливен: 42 килограма нелегален тютюн и 520 къса цигари без бандерол за иззети при операция срещу незаконната търговия с тютюневи изделия на територията на Сливен и Котел. На 6 юни служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Сливен са извършили проверки на три адреса в сливенския квартал „Комлука“. В хода на извършените процесуално-следствени действия са иззети общо 42 килограма ситно нарязан тютюн и 320 ръчно свити цигари. В село Градец служители на РУ-Котел са иззели при проверка в частен имот 200 къса цигари без акцизен бандерол. По случаите са образувани досъдебни производства.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Сливен са разкрили две кражби от частни имоти в град Сливен. На 5 юни 72-годишна жена е подала заявление за кражба на портмоне със сумата от 110 лева и лични документи, оставено на маса в двора на къщата, в която живее в град Сливен. От проведените издирвателни действия в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност във вилна зона „Запад“ е задържан М.С. на 24 години от Сливен. Той е криминално проявен и многократно осъждан за кражби. В хода на разследването се установява, че М.С е откраднал портмоне със сумата от 100 лева, собственост на 85-годишен мъж от къща във вилна зона “Изток“. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен. Първоначално М.С. е задържан за 24 часа в РУ-Сливен.

Твърдица: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители на 6 юни. Около 19:50 часа на ул.“Ал. Стамболийски“ в град Твърдица е спрян лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 34-годишния М.Д. от същия град. При пробата за употреба на алкохол той е показал положителен резултат 1,44 промила. М.Д. е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора разследват взломна кражба от частен имот в село Караново. За времето от 1 до 5 юни неизвестен извършител е проникнал в жилище, собственост 44-годишен мъж и е извършил кражба на телевизор марка "Аrielli". Нанесената щета е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

Екипи на Регионална дирекция „ПБЗН“ – Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия в дните от 5 до 8 юни.

Екип на РСПБЗН-Котел са гасили пожар в товарен автомобил. На 5 юни, в 22:10 часа , е получен сигнал за запален товар от дървени въглища в микробус „Фиат Дукато“, паркиран на ул.“Изворска“ в град Котел. Пожарът в микробуса е възникнал след самозапалване на дървените въглища, складирани в него. Спасени са автомобилът и 600 кг. от въглищата. Пожарът е унищожил 100 кг. въглища и е повредил пода на микробуса.

Небрежност при боравене с открит огън е причината за пожар, възникнал в постройка, намираща се в гаров район в град Сливен. При пожара няма пострадали. Унищожени са 20 кв.м. покривна конструкция, домашно имущество и хранителни продукти. Сигналът за произшествието е получен в 15,06 часа на 6 юни в РСПБЗН-Сливен. В близост до постройката са запалени отпадъци.

В 03:38 часа днес е получен сигнал за пожар във вила в местността „Лозарски връх“ край град Сливен. Пожарът е възникнал в гаража към къщата от късо съединение в хладилник. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, бяла техника и 40 кв.м. опушени стени. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен.

Гасени са още пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци. Пожарите са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

ОД-МВР-Сливен
Снимка: Станимир Петков