Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тази седмица в Европейският парламент: Brexit, Covid-19, автомобилен транспорт

08 юни 2020 11:43, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 276
Европейски парламент

Депутатите ще гласуват препоръки за текущите преговори между ЕС и Обединеното кралство, правилата в сектора на автомобилния транспорт и класификацията на Covid-19.

Преди гласуването в пленарната зала следващата седмица, този петък комисиите по външни работи и търговия ще гласуват препоръки относно продължаващите преговори за бъдещите отношения между ЕС и Великобритания.

В четвъртък комитетът по заетостта ще реши дали да подкрепи решението на Европейската комисия за класифициране на Covid-19 като рискова група три биологични агента или да го накара да бъде класифицирано като рискова група четири, което би означавало по-строги мерки за здраве и безопасност на работниците ,

Кристин Лагард, президент на Европейската централна банка, ще обсъди отговора на банката на огнището на Covid-19 с комисията по икономически въпроси в понеделник. Във вторник членовете на ЕП ще гласуват промени в правилата за капиталово изискване на ЕС за банките, които имат за цел да им позволят да подкрепят по-добре бизнеса и домакинствата.

В понеделник транспортът ще гласува споразумение, постигнато със страните от ЕС, относно новите правила за автомобилния транспорт. Новите правила обхващат максималното дневно и седмично време на шофиране, както и минималното време за почивка на водачите; определете за кои оперативни правила се прилагат командироването на работници; и електронна информация за товарите.

Източник: https://www.europarl.europa.eu/
Снимка: sliven.net