Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Разкрити престъпления, проверки на лица и превозни средства при специализирана операция в Сливенско

08 юни 2020 12:00, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 7 месеца, брой четения: 226
Разкрити престъпления, проверки на лица и превозни средства при специализирана операция в Сливенско

В края на миналата седмица се проведе специализирана операция по противодействие на конвенционалната престъпност на територията на районни управления Нова Загора, Котел и Твърдица със съдействието на Зонално жандармерийско управление -Бургас. Извършени са проверки на 261 превозни средства, 427 лица и криминален контингент. Извършени са проверки в търговски обекти, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, проверени са животновъдни обекти, извършени са обходи с цел опазване на селскостопанската продукция и частни домове. Разкрити са престъпления, свързани с кражби на лични вещи, незаконна търговия с тютюневи изделия, незаконен добив на дърва, кражби на съоръжения от лозови масиви и други.

За извършените престъпления в поделенията на РУ-Котел и Нова Загора са задържани петима. Образувани са досъдебни и бързи производства.

Констатирани са 60 административни нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и общинските наредби. На нарушителите са съставени актове и глоби с фиш.

В хода на операцията са проведени срещи с кметовете на населените места във връзка с подобряване средата на сигурност, опазване на реколтата, за извършване на съвместни проверки и наблюдение на самотно живеещи хора и за контрол на самонастанили се в изоставени имоти и сгради.