Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Над 4500 души останаха без ток след вандалската проява срещу електрически стълбове в София

09 юни 2020 09:06, Станимир Петков (Клуб на инвалидите - Сливен)
Излъчване: Клуб на инвалидите-Сливен преди 7 месеца, брой четения: 258
........................................................

Общо около 4500 битови и 250 стопански клиенти на ЧЕЗ са били засегнати след вандалската проява върху електрическите стълбове на дружеството. Това обясни в ефира на NOVA директорът на отдел „Експлоатация и поддръжка” към ЧЕЗ Електроразпределение – България инж. Васил Василев.

"В петък срещу събота в района на Казичене бяха засегнати около 4000 битови и 150 стопански клиенти. В неделя срещу понеделник са засегнати около 500 битови и 100 стопански такива на територията на Лозен", поясни той.

Инж. Василев изтъкна, че това не е единствената вандалска проява срещу имуществото на ЧЕЗ. „Това е поредното посегателство. Има много други случаи – пожари по кабелни трасета, счупени стълбове, скъсани кабели при изкопни работи. Щетите надхвърлят 1 милион лева годишно. За последния случай сме информирали Министерството на вътрешните работи и Министерството на енергетиката, които ще установят извършителите и причината за посегателството", коментира директорът на отдел "Експлоатация и поддръжка" към ЧЕЗ.

Той поясни, че при подобни обстоятелства няма опасност от изгаряне на електроуреди в домовете на потребителите. Кметовете на Лозен и Казичене обясниха, че електрозахранването в двете населени места е възстановено много бързо - в рамките на два часа.

Източник: NOVA
Снимка: БГНЕС